Gérard & Eric Bonnet - Bastide Saint Dominique

Hier groeit naast de syrah ook merlot.

In 1976 begon Gérard Bonnet met zijn vrouw Marie-Claude hun bedrijf in een oude 16e -eeuwse kapel. Hier aan de voet van de heuvels van Châteauneuf-du-Pape in het hart van de Provence beplanten zij een aantal percelen met de onvermijdelijke druivenrassen uit de vallei van de Rhône te weten; syrah en grenache. Stap voor stap werden wijngaarden aangekocht, in de Côtes du Rhône, Cairanne, Châteauneuf-du-Pape en als laatste een aantal hectaren in de omgeving van Orange met de IGP Méditerranée kwalificatie. Hier groeit naast de syrah ook merlot. Een heerlijk afwisseling voor een wijnboer om te experimenteren met andere rassen dan die gebruikelijk zijn voor een Rhôneproducent.

Bastide Saint Dominique

Sinds 1999 heeft zoon Eric en zijn vrouw Julie een groot aandeel in het bedrijf. Zij bewerken in totaal 50 hectare wijngaarden waarvan 12 hectare in de Côtes du Rhône. Er wordt hier gewerkt met de meest moderne technieken maar met respect voor de regionaal heersende tradities. In 2011 nam Eric het besluit om volgens de biologische leer te gaan werken wat in 2014 resulteerde in een certificering.

Hier op Bastide Saint Dominique heerst de filosofie dat hun druiven het belangrijkste kwaliteits ingrediënt zijn, zo wordt hier in tri geoogst, dat wil zeggen dat ze drie keer door de wijngaarden gaan op de rijpste druiven te plukken. Dan worden de druiven nogmaals geselecteerd bij aankomst op het bedrijf, om vervolgens een volledige ontsteling te ondergaan. Ook is het gebruikelijk om alle druivensoorten apart te vinifieren en te lageren.

Hier wordt ZORG en KWALITEIT met hoofdletters geschreven. Naast de drukke werkzaamheden op het domaine hebben zij ook nog tijd voor de verhuur van een prachtige gîte. Wanneer je hier logeert kun je de omgeving verkennen en de gezellige Provençaalse marktjes bezoeken en gieten van de wijnen van de familie Bonnet.

Hier wordt ZORG en KWALITEIT met hoofdletters geschreven.
Gérard Bonnet