Gustav en Sabine Krug

“Gustav zijn ambitie is om de absolute top in rode wijnen te maken.”

De familie Krug begon in 1905 met het maken van wijn in Gumpoldskirchen. Anno 2018 leiden Gustav Krug en zijn vrouw naast hun werkzaamheden in het wijnbedrijf (van 34 hectare) een restaurant “Altes Zechhaus” (heurigen) en een hotel. Gustav zijn ambitie is om de absolute top in rode wijnen te maken. De cuvée “Privat” is hiervan een goed voorbeeld. Gustav Krug heeft een voorliefde voor bijzondere etiketten en flessen met grotere inhoud. Jeroboams en Methusalems van hem zijn veel gevraagd.

Gustav Krug en de Rotgipfler

Weingut Gustav Krug bevindt zich in het gebied ten zuiden van Wenen en is het zuidelijkst district van Niederostereich en grenst in het oosten aan Burgenland. Er wordt voor 80% witte wijn gemaakt. Waarbij de typische regionale rassen zierfandler en rotgipfler het meest bekend zijn. De zomers zijn hier warm met 30°C en meer en in de winter zelden kouder dan -12°C.

De wijngaarden van Gustav Krug zijn opvallend groen, de bodem is vitaal door gebruik van kippenmest en het losmaken ervan. Ook koelt de bodem moeilijk af door de vele thermen en bronnen.

Gustav Krug en het verhaal van het etiket

Naast de kwaliteit van de wijnen van Gustav Krug, is ook het etiket zeer opvallend. Veel mensen zien er een seksueel getint verhaal in. Toch is dit maar een deel van de waarheid. De afbeelding stamt uit de Griekse mythologie en stelt de koningsdochter Psyche voor. Omdat haar schoonheid overweldigend was durfde niemand met haar te trouwen. Slechts degenen die onsterfelijk waren zouden zoiets durven. Gelukkig was er Amor (bij velen ook bekend als Eros, God van de liefde) die haar met succes verleidde. Et voilà het etiket van Gustav Krug. Het verhaal gaat dat Gustav na het drinken van zijn wijn en het bekijken van het etiket inspiratie kreeg voor de namen van zijn wijnen; Versuchung en Volendung. Het wachten is op de cuvées ‘Psyche’ en ‘Amor’.

Het verhaal gaat dat Gustav na het drinken van zijn wijn en het bekijken van het etiket inspiratie kreeg voor de namen van zijn wijnen; Versuchung en Volendung. Het wachten is op de cuvées ‘Psyche’ en ‘Amor’.
Gustav Krug