Azienda Agricola COS Pithos Bianco.

Biodynamische wijn uit Sicilië.

COS Pithos Bianco, afkomstig van de prestigieuze Azienda Agricola COS, is een witte wijn die de essentie van Sicilië in elke fles vangt. Deze wijn vertegenwoordigt een prachtig staaltje van wijnmaken. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, is de COS Pithos Bianco een toonbeeld van kwaliteit en authenticiteit, perfect voor liefhebbers van verfijnde, natuurlijke wijnen.

Rigialla La Tunella Magnum Rigialla La Tunella Magnum

Een unieke wijn in zijn soort.

De COS Pithos Bianco onderscheidt zich door zijn unieke productieproces en uitzonderlijke smaakprofiel. Deze wijn wordt gefermenteerd in terracotta amforen, een methode die teruggaat tot de oudheid, wat resulteert in een diepe, rijke smaak met subtiele minerale ondertonen. De wijn heeft een prachtige balans tussen frisheid en complexiteit, met hints van citrus en witte bloemen, gevolgd door een lange, bevredigende afdronk met een plezierig bittertje. Deze kenmerken maken het een uitstekende keuze voor een breed scala aan culinaire combinaties.

Historische wijnbouw in Sicilië. 

COS Pithos Bianco komt uit het hart van Sicilië, een regio met een rijke historie in wijnbouw. De Azienda Agricola COS ligt in het zuidelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare grond en het gunstige klimaat ideaal zijn voor de teelt van hoogwaardige druiven. De wijngaard staat bekend om zijn duurzame benadering van wijnbouw, waarbij respect voor de natuur en het behoud van traditionele methoden centraal staan. Deze factoren dragen bij aan de unieke kwaliteit en het karakter van de COS Pithos Bianco, een ware expressie van Siciliaanse wijnmakerij.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze wijn of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.