Wij zijn Heisterkamp

Wijnkopers.

Heisterkamp wijnkopers Heisterkamp wijnkopers

Van nature vol karakter.

Als wijnspecialisten raken wij nooit uitgepraat over de perfecte balans tussen mens, natuur en smaak.

De perfecte balans komt tot stand door onze pioniers onder de zon. Wij werken al jaren nauw samen met een geselecteerde groep wijnboeren waar wij een persoonlijke band mee opgebouwd hebben, waarover wij enthousiast zijn en waar 100% herkomst regel is. Zo schenken wij een feest in het glas… Zo kunnen wij je verrassen met de beste wijnen uit Europa.

Cheers, op de pioniers onder de zon!

WIJ ZIJN TROTS OP

Onze wijnboeren.

Vraag het ons.

Heb je interesse in onze exclusieve wijnselectie? Neem dan contact op met onze wijnspecialisten. Zij delen met passie hun uitgebreide kennis over onze wijncollectie, de zorgvuldig geselecteerde wijnboeren, en de idyllische locaties waar de wijnen tot leven komen. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Laat je inspireren door onze expertise en ontdek de unieke verhalen achter elke fles.

Elzas

Als er één wijngebied bekend is bij de Nederlander dan is het wel de Elzas. In dit prachtige heuvelachtige wijnlandschap aan de voet van de Vogezen, rijgen de schilderachtige dorpjes met hun vakwerkhuizen zich als parels aan een collier. Dat is de Elzas in optima forma; gezelligheid gecombineerd met heerlijke eten en hun veelzijdigheid aan wijnen, waarvan de riesling, pinot blanc, pinot gris en gewurztraminer de bekendste zijn.

Bordeaux

De regio Bordeaux met dezelfde naam als hoofdstad speelt een beetje de aanvoerder van het wijnteam Frankrijk. Misschien is het hun statigheid of zou het zijn omdat twee van de beroemdste wijnen ter wereld; Chateau Mouton-Rothschild uit Pauillac en Chateau Pétrus uit Pomerol binnen zijn grenzen valt. Of is het gewoon omdat een ervaring van een gerijpte fles Bordeaux iets groots, overweldigend en meeslepend is.

Bourgogne

In Bourgogne hoor je het woord ‘boer’ dat is de Bourgogne dan ook, een streek van boeren en kleinschalige wijnbouw. Hier gelden de wetten van het terroir en eigendomsrecht. Zo kent de wijngaard Le Montrachet (7,93 hectare groot, of liever gezegd klein) achttien eigenaren en ook nog eens acht producenten die aanspraak maken (contract) op aankoop van een aantal druiven. Bourgogne is een groot feest van Chablis in het noorden tot aan de Beaujolais bij Lyon in het zuiden.

Champagne

Chique, chiquer chicst, dat is wat champagne voor velen is. Er is geen enkel andere wijn ter wereld dan Champagne die zo vereenzelvigd is met succes; geslaagd, kampioen geworden, feestje; Champagne! Naast de vele beroemde Champagnemerken, zijn er kleine zelfstandige wijnboeren die van eigen druiven een zeer karaktervolle Champagne produceren. Uit ervaring weet ik dat zij het niet erg vinden wanneer u zónder aanleiding een glas van hun champagne drinkt.

Languedoc

Lang werd de Languedoc in een adem genoemd met buurman Roussillon, onterecht want beiden zijn zeer verschillend. Languedoc is misschien wel de belangrijkste wijnstreek in Frankrijk. Hier wordt zeer serieus met wijnbouw omgegaan niet in de laatste plaats door de vele innovaties die er plaatsvinden. Hier was de kraamkamer van regiovreemde rassen, de schroefdop en alcohol vrije wijn, kortom een gebied met groot potentieel om in de gaten te houden.

Loire

De langste rivier van Frankrijk (1012 kilometer) beslaat een vijfde deel van het land. Door haar lengte is het niet verwonderlijk dat de variatie aan wijnen enorm is. Van strak droog via rijk en vol naar weelderig zoete witte wijnen. Van frisfruitig naar rond en stevig tot monumentale krachtige rode wijnen maar ook mousserend in alle denkbare stijlen. Hoewel het niet officieel bevestigd is, lijkt dit gebied de bakermat van de Franse biologische en biodynamisch wijnbouw.

Provence

Bij dit gebied aan de Côte d’Azur denk je vooral aan zon, water én rosé! Dit is een gouden drie-eenheid in de meest mondaine van de Franse wijnregios. Hier is het ook het meest Frans, je ziet je zelf al lopen op de Provençaalse marktjes, waar de Cavaillonmeloenen, naast de lavendel en andere typische kruiden uit de regio uitgestald liggen. Eerst een café au lait op een terrasje onder de platanen en dan geniet je van een glas rosé, want dat is duidelijk PROVENCE is rosé!

Rhone

Het Rhônedal is een wereld op zich. De beroemdheden vliegen je om de oren; Hermitage, St. Joseph en Châteauneuf-du-Pape. In het noordelijk deel is de syrah koning en de viognier koningin. De bodem bestaat uit graniet en ander hardgesteente.
Het zuidelijke deel van het gebied met ruim 80% van de productie is een snoeptrommel voor de wijnliefhebber. Er zijn wel 27 druivensoorten waarbij de roussanne voor wit en grenache en carignan voor rode wijn het belangrijkst zijn.