Leo Hillinger

“Leo Hillinger speelt altijd in op nieuwe trends, hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften.”  

Leo Hillinger nam na zijn modellencarrière in 1990 het bedrijf van zijn vader over. In 2004 opende hij zijn vernieuwde bedrijf. Het moest volgens Leo een gebouw worden waar het proeven van de wijn tussen de vaten en met uitzicht op de wijngaarden plaats kon vinden. Het werd het eerste wijnbedrijf met een moderne uitstraling in Burgenland waarmee hij weer eens voor de muziek uit liep.

Volgens zijn filosofie werkt hij zonder compromissen en laat hij de druif spreken. Hij zegt: “wanneer je de druif respecteert en liefhebt, dan moet je haar ook alle beschikbare technische middelen ter beschikking stellen, voor het meest optimale resultaat”. De wijnen hebben een fantastisch, modern en marketing doordachte uitstraling waarmee hij de wereld verovert. Leo Hillinger speelt altijd in op nieuwe trends, hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften.

Weingut Hillinger

Leo is een man die geen grenzen kent in zijn ondernemingsdrift.

Anno 2018 heeft hij naast de 100 hectare wijngaarden diverse andere projecten lopen waaronder een ‘gezondheidsdrank’ en ‘begin van een biologische boerderij’.

Ook is hij zeer succesvol in het uitbaten van wijnbars. Zo opende hij in Jois zijn thuisbasis, maar ook in Parndorf, Wenen (twee), Salzburg, Kitzbühel en Linz een plek waar men naast het genieten en kopen van de wijnen van Hillinger zich ook aan ‘Hillinger merchandising’ te buiten kan gaan.

Grenzen verleggen

Leo is een man die geen grenzen kent in zijn ondernemingsdrift. Zo heeft hij ook wijngaarden gekocht in Hongarije, Zuid-Afrika en sinds kort in het Duitse Pfalz. Zo vergaart hij kennis over druivenrassen, bodemstructuren en marktbenaderingen. Dat zijn behoefte aan ‘nieuwe’ uitdagingen zich soms ook dicht bij huis voordoen bleek drie jaar geleden. Hij ontdekte in de zogenaamde ‘nursery’, een plek waar men druivenrassen beheert om bij calamiteiten in desbetreffende wijnregio toch nog genetisch materiaal van een bepaalt ras te hebben, de sangiovese druif. Hij kocht de hele oogst van deze Toscaanse druif op om er een vin nature van te maken. “Leuk voor mijn keldermeester, kan hij lekker experimenteren” vertelt Leo er over.

Jaarlijks organiseert hij in Jois; proeverijen, wijneducatie-dagen, tractor-safari’s en picknicks. Ook is het mogelijk om op het bedrijf te trouwen. Leo geeft wat de mensen willen: brood, wijn en spelen.


Wanneer je de druif respecteert en liefhebt, dan moet je haar ook alle beschikbare technische middelen ter beschikking stellen, voor het meest optimale resultaat.

LEO HILLINGER