Ludwig, Dietmar & Ludwig jr. Hiedler

Ludwig Hiedler is een man die luistert naar de druif én de bodem. De wijnboer maakt de wijn, beslist waar en wat hij aanplant en is verantwoordelijk voor de opvoeding. “Als hij dit doet met zijn hart, dan proef je dit terug in de wijn”, is zijn filosofie.

Het wijngoed van de familie Hiedler heeft zijn wortels in Langenlois in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Ludwig Hiedler sr. werkt samen met zijn zoons Dietmar en Ludwig junior. Ludwig jr. is sinds jaargang 2018 verantwoordelijk voor de vinificatie. Het Kamptal telt ongeveer 4200 hectare en is hiermee één van de kleinste, maar intensiefst bebouwde wijnbouwgebieden. De Grüner Veltliner is het meest aangeplante druivenras. Deze wijnen kunnen goed rijpen. Dat is mede te danken aan de goede zuurgraad. 

Wijngaarden op toplocaties.

De wijngaarden van Hiedler liggen op de beste locaties in Langenlois. Hier overlappen twee klimaatzones elkaar. Gedurende de dag komt er een warme luchtstroom uit het zuiden. In de nacht zorgt een koele stroming voor weerstand en spanning in de druif. 

De dertig hectare zijn voor ruim de helft beplant met Grüner Veltliner en verder met andere witte druiven zoals, Riesling en Sauvignon Blanc. Natuurlijk worden hier ook rode wijnen gemaakt. De rassen Zweigelt en Blauburgunder zijn hiervoor het belangrijkst. 


Als je wijn maakt en je doet dit met je hart, dan proef je dit terug in de wijn.

LUDWIG HIEDLER