Massimo, Gabriella & Marco Zorzettig - La Tunella

"Omdat zij zelf zo genieten van het wijnmaken en hun leven als wijnboer lijkt het wel of ze een deel van hun enthousiasme met de wijn in de fles stoppen."

Massimo en Marco waren nog tieners toen hun vader overleed en hun moeder voor de zware keus stond: doorgaan met het wijngoed of verkopen. Toen de jongens zeiden alles te willen opgeven om er een succes van te maken besloot Gabriella de stap te nemen.

Marco kwam vrijwel direct in het bedrijf, Massimo maakte eerst nog zijn middelbare school af, maar was na schooltijd altijd overal te vinden in het bedrijf. Geen wonder dat deze beide mannen het bedrijf tot in hun kleinste vezel kennen.

La Tunella

Modernisering door de broers.

Begin van deze eeuw was de nieuwbouw een feit; een ultramodern gebouw met kelders, vinificatie, en de ontvangst- en verkoopruimten zijn praktisch en publiekgericht gemaakt. Marco is de Ʃchte wijnboer van hen tweeƫn, terwijl Massimo ook graag de buitenlandse verkoop doet en zich graag presenteert op wijnbeurzen en proeverijen.

Ondanks hun noeste arbeid mogen wij als consument toch hun moeder bedanken voor de destijds moedige keuze om haar jongens een toekomst te bieden en zo ons hun prachtige wijnen te laten presenteren. Trots uit de Friuli!


Wijn maken is zorgdragen voor details die niet voor de hand liggen, maar wel de ziel raken.

FAMILIE ZORZETTIG