Besserat de Bellefon
Champagne Bleu Brut.

Biodynamische wijn uit Sicilië.

De Champagne Bleu Brut van Besserat de Bellefon is een verfijnde en elegante champagne, geproduceerd in de prestigieuze wijnregio van Champagne, Frankrijk. Deze champagne wordt gekenmerkt door een strogele kleur, met een indruk van lindebloesem en kamperfoelie.

Besserat de Bellefon Champagne Bleu Brut Besserat de Bellefon Champagne Bleu Brut

Elegantie en harmonie in de Champagne Bleu Brut.

De Champagne Bleu Brut van Besserat de Bellefon biedt een verfijnde smaakbeleving met tonen van hazelnoot, honing en mirabelle, wat zorgt voor een harmonieus geheel. Deze champagne, die een tweede gisting op fles heeft ondergaan gedurende drie jaar, met een minimum van zes maanden lagering na het degorgement, is uitstekend in balans en heeft een elegante mousse die lang aanhoudt. Door het ontbreken van malolactische gisting behoudt de champagne zijn frisse en levendige karakter, perfect voor zowel feestelijke gelegenheden als intieme momenten.

Een rijke historie in Champagne. 

Het champagnehuis Besserat de Bellefon, ook wel liefkozend BB genoemd, heeft een rijke historie en produceert al champagne sinds 1843. In 1920 werd het huis officieel opgericht toen Yvonne de Méric de Bellefon in het huwelijksbootje stapte met Edmond Besserat en hun namen werden samengevoegd. De champagne van BB staat bekend om zijn frisheid en heeft de fijnste mousse van de regio. Daarnaast bevat het een hoge concentratie reservewijn, voornamelijk afkomstig van Grand en Premier Cru wijngaarden.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze champagne of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.