L’Innocence Segalin
Camp del Saltre.

Een bijzondere kruising.

Gelegen in het hart van de Lot- vallei op 25 minuten van Cahors in het plaatsje Prayssac, ligt het familielandgoed Chateau Camp del Saltre. Op dit landgoed wordt al sinds de 18e eeuw Cahors wijnen gemaakt.

Ségalin is een kruising van de jurançon noir en portugais bleu. De geur geeft de indruk van een zwoele wijn, met  rood fruit als bramen en kersen, viooltjes. De smaak is bijna romig, met boterzachte tannines. Het tegenovergestelde van zijn grote broer de Cahors maar zeker niet minder verrassend.

Besserat de Bellefon Champagne Bleu Brut Besserat de Bellefon Champagne Bleu Brut

De perfecte combinaties.

De L'Innocence Segalin is een elegante, fruitige, verrassende rode wijn. Voor liefhebbers van een gekoelde wijn als aperitief is dit een absolute aanrader. Daarnaast komt deze wijn uitstekend tot zijn recht bij gegrilde visgerechten, ovenschotels met groenten en comté, en konijn met zoete aardappel.

Wijn met een Nederlands tintje. 

De familie Delbru heeft de traditie van het wijnmaken meer dan 100 jaar voortgezet en sinds 2022 doen zij dit samen met Patrick Banis, een tukker in de wijnmaak-leer, die met ondersteuning van Jan Zantinge en Eddy van Heel, tevens Tukkers deze wijnen een Nederlands tintje geven.

Chateau Camp del Saltre bestaat uit 21 hectare wijnranken, waarvan 19 AOP. De beroemde malbec druif heeft hier een uitzonderlijk terroir gevonden, waarop zij zich perfect aangepast om al haar smaak en aromatisch potentieel het beste tot uitdrukking te brengen. Profiterend van het uitstekende zonnige klimaat en de zeer goede ligging op het zuidoosten/ zuidwesten, zijn de klei- kiezelhoudende terrassen waarop de wijnstokken groeien de favoriete grond voor deze grand cru’s.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze wijn of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.