Sabathi Sauvignon Blanc Poharnig.

Een unieke witte wijn.

De Sabathi Sauvignon Blanc Poharnig is een uitmuntende witte wijn die de essentie van Oostenrijkse wijnbouwkunst vertegenwoordigt. Geproduceerd door Weingut Sabathi, een gerenommeerd wijnhuis bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie, biedt deze Sauvignon Blanc een unieke smaakervaring. Met zijn frisse, levendige karakter en verfijnde balans is de Poharnig een perfecte illustratie van de elegantie die Sauvignon Blanc wijnen kunnen bereiken in de handen van deskundige wijnmakers.

Ciacci Piccolomini Toscana Ciacci Piccolomini Toscana

Een wijn met bijzondere eigenschappen.

Deze Sauvignon Blanc valt op door zijn expressieve aroma's en smaakprofiel. Karakteristiek zijn de levendige geuren van groene appel, kruisbes, en exotische fruittonen, aangevuld met delicate florale en kruidige nuances. In de mond presenteert de wijn zich met een verfrissende zuurgraad en een mooie mineraliteit, die samen een harmonieus en langdurig smaakpalet vormen. De Poharnig is niet alleen een genot om te drinken, maar onderscheidt zich ook door zijn veelzijdigheid in het begeleiden van gerechten, van zeevruchten tot lichte salades.

Terroir en traditie.

Deze wijn heeft het kwaliteitszegel Erste STG Lage (Steirische Terroir und Klassikweingüter Steirische klassik) dat staat voor typische wijnbouw uit de Steiermark. Men gebruikt alleen de rijpste met de hand geoogste druiven. De wijn moet minimaal 12,5% alcohol hebben, en mag pas na 1 maart in het jaar na de oogst op de markt gebracht worden. 

De Sabathi Sauvignon Blanc Poharnig komt uit de Steiermark, een wijnregio in het zuiden van Oostenrijk die bekend staat om zijn unieke terroir en microklimaten. Dit gebied levert wijnen op met een kenmerkende frisheid en mineraliteit, mede dankzij de vulkanische bodems en het gematigde klimaat. Weingut Sabathi legt een sterke nadruk op duurzaamheid en respect voor het milieu, wat zich vertaalt in wijnen die de zuiverheid en de diversiteit van het lokale landschap weerspiegelen. De Sabathi Sauvignon Blanc Poharnig is niet alleen een getuigenis van de kwaliteit van Oostenrijkse witte wijnen, maar ook van de rijke wijntradities en het prachtige natuurlijke erfgoed van de Steiermark.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze wijn of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.