Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition.

Ontdek de verfijnde Pouilly Fumé Tradition.

De Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition is een verfijnde witte wijn die bekend staat om zijn elegante en complexe karakter. Deze wijn komt uit de befaamde Loire-vallei in Frankrijk, een regio die wereldwijd geroemd wordt voor de productie van hoogwaardige wijnen. De Pouilly Fumé van Serge Dagueneau onderscheidt zich door zijn subtiele balans en rijke smaakprofiel, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel kenners als liefhebbers van witte wijn.

Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition

Een kenmerkende wijn.

De Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition is vooral bekend om zijn levendige aroma's en smaken. De wijn wordt gemaakt van Sauvignon Blanc-druiven, die de wijn zijn kenmerkende frisheid en minerale tonen geven. Proevers kunnen een palet aan smaken verwachten, variërend van rijp fruit zoals perzik en citroen tot subtiele hints van bloemen en kruiden. De wijn heeft een goed gestructureerde zuurgraad, wat bijdraagt aan de frisheid en een lange afdronk garandeert. Deze Pouilly Fumé is niet alleen een genot op zich, maar past ook uitstekend bij een breed scala aan gerechten.

Het hart van de Loire-vallei.

De Loire-vallei, waar Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition zijn oorsprong vindt, staat bekend als de 'Tuin van Frankrijk'. Dit gebied is niet alleen beroemd om zijn wijnen, maar ook om zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. De bodem in deze regio speelt een cruciale rol in het unieke karakter van de wijn, met een diversiteit aan terroirs die elk hun eigen specifieke invloed hebben op de druiven. De wijnmakers in deze streek, waaronder de familie Dagueneau, zetten zich al generaties lang in voor het creëren van wijnen die de essentie van deze bijzondere streek weerspiegelen. Het genieten van een glas Serge Dagueneau Pouilly Fumé Tradition is daarmee ook een kennismaking met de rijke cultuur en tradities van de Loire-vallei.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze wijn of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.