Tenuta Manincor Réserve del Conte.

Wijn van Tenuta Manincor wijnhuis.

Tenuta Manincor Réserve del Conte is een wijn die staat voor elegantie en karakter, afkomstig van het gerenommeerde Tenuta Manincor wijnhuis. Gelegen in het hart van de Italiaanse wijnregio Alto Adige, combineert deze wijn traditioneel vakmanschap met een moderne benadering van wijnmaken. De Réserve del Conte is een ware representatie van de unieke smaken en de kwaliteit die de wijnen uit deze regio te bieden hebben, en is een geliefde keuze onder kenners en wijnliefhebbers wereldwijd.

Tenuta Manincor Réserve del Conte Tenuta Manincor Réserve del Conte

Een prachtige combinatie van smaken.

De Tenuta Manincor Réserve del Conte blinkt uit door zijn complexe smaakprofiel en elegante structuur. Deze wijn is een blend van voornamelijk Lagrein en Merlot, met een klein aandeel Cabernet Sauvignon, wat resulteert in een harmonieuze balans van smaken en aroma's. Kenmerkend zijn de diepe, rijke tonen van rood fruit, gecombineerd met subtiele hints van kruiden en een vleugje eikenhout. De wijn heeft een robuuste structuur met goed geïntegreerde tannines, wat zorgt voor een soepele afdronk. Het is een veelzijdige wijn die zowel op zichzelf kan worden genoten als in combinatie met een scala aan gerechten.

De herkomst: Alto Adige.

Alto Adige, de thuisbasis van Tenuta Manincor Réserve del Conte, is een wijnregio die bekend staat om zijn gevarieerde klimaat en rijke bodemsamenstelling. Deze factoren dragen bij aan de ontwikkeling van druiven met intense smaken en aroma's. Tenuta Manincor zelf is toegewijd aan biodynamische wijnbouwpraktijken, wat de kwaliteit en duurzaamheid van hun wijnen ten goede komt. Het wijnhuis combineert traditionele methoden met een diep respect voor de natuur, wat resulteert in wijnen die de essentie van het unieke terroir van Alto Adige vastleggen. Het drinken van een glas Tenuta Manincor Réserve del Conte is niet alleen een genot voor de zintuigen, maar ook een ervaring van de rijke wijntradities en het prachtige landschap van deze uitzonderlijke Italiaanse regio.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over deze wijn of deze bij ons inkopen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een reactie.