Notorius pink

Ken jij Notorious Pink al? Deze mooie rosé van Domaine la Colombette uit de Languedoc is de zomerwijn, een feest in je glas!

Notorius pink Notorius pink

Top-rosé uit Languedoc

De prachtige ondoorzichtig Bordeauxfles, de zogenoemde icebottle, met een wat langere hals ziet eruit alsof de wijn zó uit de vriezer komt. Dit creëert de uitstraling van de spreekwoordelijke verkoeling brengen op een warme zomerse dag. Wanneer je de vinolok van de fles haalt en je glas volschenkt, zie je direct de zo typische lichte Provence-kleur. De kristalheldere pelure d’oignons kleur met de tint van abrikozen! Met een bescheiden alcoholgehalte van 11,5% heeft de rosé een licht gekruid fruitige smaak.

Bij de eerste slok waan je je aan het strand, de pure smaak zoals we dat van de wijnen van vader en zoon Pugibet gewend zijn: de grenache in optima forma, lekker sappig, fris, fruitig en elegant. Een zomerse rosé met Provençaalse allure, een feest in het glas!

Domaine la Colombette

De wijn is gemaakt van de beste grenache druiven die op de kalkhoudende leembodems rondom het bedrijf staan. Dit zijn de oudste wijngaarden en geven de druiven hun karakteristieke smaak. Domaine la Colombette ligt iets ten noorden van Béziers in de Zuid-Franse Languedoc. Het bedrijf is al vier generaties in het bezit van de familie. Sinds 1997 is Vincent er de rentmeester én innovator van het nog steeds groeiende bedrijf.

Lees ook
ander nieuws.

Meer nieuws