Carmelo Rodero

Er zijn weinig producenten die zoveel prijzen met hun wijnen gewonnen hebben als Carmelo Rodero.

Er zijn weinig producenten die zoveel prijzen met hun wijnen gewonnen hebben als Carmelo Rodero. Onder andere in Nederland bij het Proefschrift Wijn Concours waren de afgelopen 15 jaar wijnen van hem finalist, winnaar en zelfs een keer Overal Winnaar. Ook wijnschrijvers als Harold Hamersma hebben hem gelauwerd. In het buitenland is Carmelo Rodero vaker onderscheiden dan wie dan ook met als hoogtepunt de Gran Bacchus de ORO, als één van de beste wijnen van Spanje en in 2014 werd de Bodega uitgeroepen als Bodega van het jaar.

Carmelo Rodero is een uitmuntende wijnbouwer die van de tinto fino druif verbijsterende kwaliteitswijnen weet te maken.

Carmelo Rodero behoort tot een oud wijnbouwers geslacht die zijn roots heeft in het hart van de Ribera del Duero in Noord Spanje. Zijn grootouders waren de stichters van de coöperatie in Pedrosa. Hij bewerkt het grote wijngoed met toewijding. De kwaliteit van de druiven is zo hoog dat tot 1990 de beroemde Vega Sicilia de grootste afnemer was. Vanaf dat moment vond hij dat zijn ervaring en kennis voldoende was om voor zichzelf te beginnen. De eerste oogst onder eigen naam in 1991 was meteen een voltreffer, toch kwam de eigenlijke roem pas met de oogsten van 1995 en 1996. Deze kregen beide een imposant hoge score bij Robert Parker.

Carmelo Rodero is een uitmuntende wijnbouwer die van de tinto fino druif verbijsterende kwaliteitswijnen weet te maken. Om wijnen van dit niveau te maken is het nodig om geconcentreerd en met vakmanschap te werken. Dit betekent dat vanaf het uitzoeken van het plantmateriaal, het werk in de wijngaard, van snoeien tot oogsten, de meester alles controleert.

Nieuw generatie

Sinds enkele jaren is Carmelo Rodero bezig het roer van het bedrijf over te geven aan Beatriz en María, zijn beide dochters. Maria is verantwoordelijk voor de verkoop en reist over de hele wereld om hun klanten te bedienen, terwijl Beatriz de druiven verzorgt en in de kelder haar vakvrouw schap ten toon spreidt. Een top duo deze Rodero-girls.

Om wijnen van dit niveau te maken is het nodig om geconcentreerd en met vakmanschap te werken.
Carmelo Rodero