Nancy Gontier - La Camarette

Ze is de kopvrouw van het familiebedrijf.

Naast wijnboer, olijfolieproducent, gastvrouw in haar chambres d’hôtes en restaurant is Nancy Gontier ook nog moeder. Al deze disciplines voert ze uit met militaire precisie. Ze is de kopvrouw van een familiebedrijf gesetteld in een 17e -eeuwse Provençaalse wijnboerderij aan de voet van de Ventoux.

Domaine Camarette

Het wijngoed, ooit bewoont door de Markies van Camarette, ligt in Pernes-les-Fontaines, een toeristisch dorp bekend om haar 40 gerestaureerd fonteinen. Hier werd voordat de opa van Nancy het kocht in 1960 zijderupsen en groenten gekweekt.

Haar vader heeft het bedrijf pas goed op de kaart gezet, door de juiste investeringen in wijngaarden en kelder. Sinds 2000 staat Nancy, een kleine maar zelfverzekerde vrouw aan het roer. Zij was het die mogelijkheden zag voor het wijntoerisme naast het maken van regionale ‘boerenwijn’. En begon voorzichtig met een B&B, wat resulteerde in een aantal prachtige kamers en grotere gastenverblijven. Sinds mei 2008 bestiert haar man de L’Auberge, waar hij elke dag een menu du marche presenteert.

Alles gaat hier volgens de wetten van de biologische principes, in de wijnbouw maar dus ook in de keuken. De gebruikte druivenrassen hier in de AOP Ventoux zijn voor rode wijnen; grenache, mourvèdre, syrah en carignan. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden ligt boven de 40 jaar. De bodemstructuren die deze prachtige wijnen opleveren zijn stenige kalkachtige leemgrond. Nancy filtert haar wijnen nauwelijks en gebruikt uitsluitend natuurgist en organische bemesting. Zo geeft zij op eigen wijze invulling aan haar multidisciplinaire wijntoeristischbedrijf.

De gebruikte druivenrassen hier in de AOP Ventoux zijn voor rode wijnen; grenache, mourvèdre, syrah en carignan.
Nancy Gontier