• Heisterkamp Wijnen -  Van nature vol karakter
  • Heisterkamp Wijnen -  Van nature vol karakter
  • Heisterkamp Wijnen -  Van nature vol karakter
  • Heisterkamp Wijnen -  Van nature vol karakter
  • Heisterkamp Wijnen -  Van nature vol karakter

Welkom

Als je als liefhebber wijn verkoopt, kun je kiezen tussen volume en grote namen óf je gaat eigenzinnig op zoek naar de essentie van de natuur; op zoek naar wijn als het ultieme extract van zon en bodem, gemaakt door 'filosofen van de warme grond'. Door terug te grijpen naar aloude vinificatiemethoden, óf juist door gebruik te maken van moderne technieken, streven onze - met zorg geselecteerde - wijnboeren naar pure kwaliteit. Niet zelden streven ze hierin hun AOC-collega’s voorbij. Dit zijn de ware pioniers van de zon!

Nieuws

Uitgelicht

La Tunella

La Tunella, een wijnhuis met respect voor tradities en tegelijkertijd toekomstgericht. Drie generaties hebben inmiddels het bedrijf gerund, dat 50 jaar geleden opgericht werd door grootvader Min. Heden ten dage worden de familietradities gekoesterd door de broers Massimo en Marco Zorzettig, samen met hun moeder Gabriella.

tunella 1

Wijnmaken met tradities

Zij en hun zeer gewaardeerde medewerkers, onder wie hun vriend Luigino Zamparo, een oenoloog, zijn gedreven om te experimenteren. Hierbij behouden ze altijd de edele tradities van de streek Colli Orientali del Friuli (het DOC wijngebied van de oostelijke heuvels van Friuli, Italie). Samen met Luigino bedachten Massimo en Marco een lange-termijn-programma met als doel: het geven van een eigen persoonlijkheid aan de wijnen. De wijnen van La Tunella belichamen de frisse levendigheid van nieuwe en creatieve energie... maar de geschiedenis en traditie blijven zijn het fundament voor deze wijnmakers, zowel nu als in de toekomst. De wijnen worden grotendeels nog met de hand geoogst.

Autochtone wijnrassen

De autochtone rassen waar La Tunella haar heerlijke wijnen van maakt zijn Friulano, Ribolla Gialla, Malvasia Istriana, Verduzzo Friulano, Picolit, Refosco Dal Peduncolo rosso, Schioppettino en Pignolo. De meer bekende soorten worden ook vertegenwoordigd: Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon, Pinot Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.

De familie Zorzettig heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, daarnaast heeft iedere wijn een eigen persoonlijkheid. En dat is zeker te proeven!

De volgende wijnen van La Tunella. Maakt u graag kennis met dit bijzondere wijnhuis?

- La Tunella  - Pinot Grigio
- La Tunella  - Ribolla Gialla
- La Tunella  - Friulano
- La Tunella  - Col Livius Friulano Cru
- La Tunella  - Cabernet Franc
- La Tunella  - Refosco
- La Tunella  - Verduzzo Friulano
- La Tunella  - Noans

la-tunella-produttore 1

Bodega Iniesta "La pasión va por dentro"

Promotie filmpje Iniesta