Onze awards & lidmaatschappen
DIAMOND AWARDS 2018
Heisterkamp Ootmarsum beste wijnkoper van Nederland

OOTMARSUM/AMSTERDAM – Wijnkoper Bert Horstman (56) kreeg deze week in Amsterdam een zogeheten Diamond Award uitgereikt. Een hoge onderscheiding in de wereld van wijn-professionals.

Hij mag zich daarmee rekenen tot beste wijn-inkoper van Nederland. Horstman is al 25 jaar werkzaam bij Heisterkamp Wijnkopers in Ootmarsum. De inwoner van Lochem is erg blij met de award. „Dit betekent heel veel voor me. Want we werken er met z’n allen heel hard voor. De award is te vergelijken met een Michelinster voor een restaurant. Het is een soort erkenning voor wat je de afgelopen jaren allemaal hebt gedaan. Een bewijs ook dat we op de juiste weg zijn en de juiste keuzes maken.

Heisterkamp i.c. Horstman een van de eerste wijnkopers die zich richt op biologische en bio-dynamische wijnen. Daarvoor is de structuur van de grond waarop de druiven groeien heel belangrijk. „De concurrentie is groot maar wij hebben onze weg gevonden.” Horstman koopt zijn wijnen in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland. „Vooral Duitsland ligt me na aan het hart; daar worden hele mooie wijnen gemaakt. Elegant en subtiel van smaak met een rijk geuren-pallet. En met 12,5 á 13 procent alcohol zeer verteerbaar.”

Lees meer