Ludwig Hiedler

“Wijn als uitdrukkingsvorm van tijd en herkomst, waarbij liefde en passie voor detail het tot kunst verheffen, zo willen wij het zien, voelen en beleven”

deze woorden geven weer hoe de familie Hiedler in Langenlois in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen denken over het ‘geschenk’ zoals zij hun wijngaarden noemen. Ze vinden dat ze de plicht hebben om voor dit land te zorgen, het natuurlijke evenwicht te bewaren en door te geven aan volgende generaties. Hierbij hoort natuurlijk ook het omgaan met organische stoffen, mest en zeer terughoudend zijn met chemische middelen. Alleen op die manier kan de druivenstok gezonde levendige wijnen produceren.

Ze vinden dat ze de plicht hebben om voor dit land te zorgen, het natuurlijke evenwicht te bewaren en door te geven aan volgende generaties.

Ludwig jr. is samen met zijn vader Ludwig sr. verantwoordelijk voor het maken en de verkoop van hun assortiment van grote klasse en internationale faam. Waarbij de grüner veltliner een van hun belangrijkste instrumenten is. Maar natuurlijk hebben zij op hun 30 hectare wijnbouwgrond ook riesling, weisser burgunder en een paar rode rassen waaronder de favoriet van zijn moeder Maria Angeles; de pinot noir.

Dat de familie Hiedler in historische voetstappen opereert geven de bij de ingang van de kelder op twee pilaren staande uilen weer. De uil van oudsher het symbool van wijsheid, rust en bestendigheid, zit op een stapel boeken en de andere op een druiventros. Zij staan voor de verbinding met de wetenschap, ervaring, cultuur en de natuur. Gelijkertijd staat de uil voor een lang leven, elegantie en balans wat weer terugkomt in de kwaliteit van hun wijnen. Wie is er niet jaloers op deze levenswijsheid?

We vinden dat we de plicht hebben om voor dit land te zorgen, het natuurlijke evenwicht te bewaren en door te geven aan volgende generaties. Hierbij hoort natuurlijk ook het omgaan met organische stoffen, mest en zeer terughoudend zijn met chemische middelen.
Ludwig Hiedler
Bestellen
Stel een vraag