Wij zijn Heisterkamp: Frank Goorhuis

Collega’s aan het woord…

Wij geloven dat onze mensen het verschil maken, zij zijn de kracht en het gezicht achter Heisterkamp. Daarom stellen we ons team graag aan je voor. Hieronder het verhaal van Frank Goorhuis, hij is binnen Heisterkamp een van onze verkopers.

Waarom ben jij bij Heisterkamp gekomen?

Heisterkamp kende ik al vanuit m’n tijd in de horeca en het wijnassortiment heeft mij altijd aangesproken. Ik dacht “die doen niet zomaar wat” en die gedachte werd bevestigd toen ik hier kwam werken. Samen met het hele team werken we vanuit een filosofie waar in we geloven en die we graag delen met onze klanten. Ik leerde al onze wijnboeren kennen en wist hierdoor de verhalen achter onze wijnen. Dit is misschien wel het mooiste om over te brengen op mensen. Wijn is een levend product!

Mijn achtergrond…

Toen ik een jaar of 16 was en het Twentse uitgaansleven leerde kennen vond ik het geweldig. Ik dacht ‘werken in de horeca, dat lijkt me wel wat’. Na een baantje in een grand café bracht het me op de middelbare hotelschool. Tijdens m’n eerste stage in een Bib-Gourmand zaak was ik de enige die tijdens het nazitten bier dronk, de rest dronk wijn. Ik dacht, wanneer zij dit zo lekker vinden wil ik dat ook wel eens proberen, resultaat: avonden lang wijn schenken en nachten lang proeven met collega’s. De passie was geboren.

Daar is het eigenlijk begonnen. In die jaren heb ik veel in de gastronomie gewerkt. Tijdens de hoge hotelschool kreeg ik de mogelijkheid om een wijn minor te volgen bij de Kaapse Wyn Akademie in Zuid-Afrika. Een half jaar lang niets anders dan over wijn leren, heel gaaf.

In het laatste jaar van de hoge hotelschool ging ik stage lopen als wijnmaker bij de grootste wijnmakerij van Nederland: Neerlands Wijnmakerij in Bentelo. Zeer leerzaam, het heeft mij anders naar wijn laten kijken en technischer laten proeven.

Avonden lang wijn schenken en nachten lang proeven met collega’s. De passie was geboren.

Frank Goorhuis