Wijnkoper van het jaar

Bert Horstman is de 36ste Wijnkoper van het jaar

Op vrijdag 1 november is Bert Horstman van Heisterkamp Wijnkopers uit Ootmarsum uitgeroepen door Hubrecht Duijker tot zijn 36ste Wijnkoper van het jaar. Aan deze benoeming ligt de filosofie en werkwijze van Heisterkamp Wijnkopers ten grondslag. De eigenzinnige manier waarop Heisterkamp haar producenten kiest, vasthoud aan het hoge kwaliteitsniveau van de wijnen en de pioniersrol die zij vervullen als het gaat om biologische en biodynamische wijnbouw, en het werken met vaak onbekende regionale rassen in combinatie met de uitstraling die zij als traditioneel, betrouwbaar en gemoedelijk Twents bedrijf hebben, maakt dat Duijker tot deze beslissing gekomen is.

Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker, nestor van de vaderlandse wijnwereld is onze meest bekende wijnschrijver, het woord dat hij zelf introduceerde en sindsdien veel door anderen gebruikt wordt. Tevens is hij journalist, publiceerde in Het Parool en Financieel Dagblad, maakte een Tv-serie over wijn en zat in de eerste kookprogramma’s op de televisie om wijn bij een gerecht aan te bevelen. Ondertussen schreef hij meer dan 100 boeken over wijn, waarvan een aantal standaardwerken een (internationale) prijs gewonnen hebben. Maakte scheurkalenders met wijn-weetjes en -spreuken. Is de bedenker en schrijver van de Wijnalmanak. Heeft één van de drukbezochte wijnwebsites van ons land, ontving onderscheidingen in binnen en buitenland. Sinds 1983 benoemt hij elk jaar iemand uit de wijnwereld tot zijn Wijnkoper van het Jaar.

Bert Horstman woonachtig in Lochem, is als wijnkoper bij Heisterkamp werkzaam sinds 1993. Dat volgens hem deze prijs in het honderdjarig jubileumjaar valt ziet hij als de spreekwoordelijke kers op de taart. In 2018 mocht hij ook al de Diamond Award van The Wine & Food Association ontvangen, een persoonlijke waardering voor zijn werk als wijnkoper. Deze onderscheiding ziet Horstman toch meer als de uitkomst van teamwork, en dankt dan ook iedereen bij Heisterkamp die zich dagelijks inzet om met hem als uithangbord te zorgen dat zij werken zoals ze willen werken met respect en passie voor het mooie product WIJN, want zoals Heisterkamp altijd vooropstelt; “Wijn moet een feest in het glas zijn!”

De eigenzinnige manier waarop Heisterkamp haar producenten kiest, vasthoud aan het hoge kwaliteitsniveau van de wijnen en de pioniersrol die zij vervullen als het gaat om biologische en biodynamische wijnbouw.

Hubrecht Duijker